フランスを思い出すカヌレ♪ -Dominique Doucet-

先週末、とある催事で購入しました。
"Dominique Doucet" のカヌレとアーモンドパイ。
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アーモンドパイも美味しかったけど、カヌレ(バニラ味)はなかなかのもの。

いい焦げ具合で、しっかり焼かれてて、底の部分が特にカリカリ。中はしっとりねっとり。
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焦げた風味と中心のふんわ優しいバニラの味わいが絶妙♪
フランスで食べたものを彷彿とさせる、美味しいカヌレでした。
フランス大使館御用達というのもうなずけます。

ちなみにこちらは、フランスのアヴィ二ヨンの小さなお菓子やさんで買って、
ホテルで食べた正真正銘のフランス・カヌレ♪
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カヌレ、というのはフランスの伝統菓子のうちのひとつ。
フランス語で「溝をつけた」という意味だそう。この独特な形からそう呼ばれたんだ。。。

懐かしのフランスの味わいでした

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Last weekend, I went to an event and bought a cannele de bordeaux
and an almond pie of "Dominique Doucet".
Thought the pie was good, but the cannele (vanilla taste) was really good.
Well baked brown color surface was crispy texture and fragrant flavor.
By contrast, inside was moisture and sticky.
It had the best balance.
It was a delicious cannele which reminded me of the one I ate in France.
Now I can understand that they are a purveyor of French embassy government.

There is one more picture.
It was a true cannele which I bought in a small pastry shop in Avignon.

Cannele de Bordeaux is one of French traditional cakes.
"Cannele" means ditch in English.
It was named after its unique ditchy shape.

I missed France!
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