スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。
[ --/--/-- --:-- ] スポンサー広告 | TB(-) | CM(-)

今更ながら初体験 - 今庄そば道場 -

福井旅の2日目、越前市からの帰り、今庄に立ち寄り♪
IMG_6932.jpg

初の蕎麦打ち体験!
写真は切ったとこからだけど。。。ちゃんと粉を纏めるとこからやりました。
今庄の「そば」は山芋を使うことが特徴的。
IMG_6916_2016100113193657c.jpg

これで1こね分。 二人で何とか食べられる量かな?
IMG_6918.jpg

ちょっと太いのもあるけど。。。まあまあの出来。
お味、のど越しはなかなか良かったです。また来たいかも♪
IMG_6925.jpg

今庄そば道場 福井県南越前町大門10-3-1 HP

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

On the second day of the "trip to Fukui",
we drove from Echizen city to Imajo, and dropped in a site
which we could experience making soba.
It was my first experience to do that.

Though there were no pictures,
we properly started from kneading powder with water.
The soba style of Imajo was characterized by using yam.

After we finished making soba, we boiled and ate it.
There were 6 plates of it.
We could eat it all somehow by two people.

Some were a bit wide, but I think we made it quite nicely.

It tasted so good and went down the throat well.

I want to go there again and try that in the future!
スポンサーサイト
[ 2016/10/03 13:18 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(0)

コメントの投稿













管理者にだけ表示を許可する

トラックバック:

この記事のトラックバック URL
http://carmonacorp.blog.fc2.com/tb.php/1893-bd0adfa1


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。