スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。
[ --/--/-- --:-- ] スポンサー広告 | TB(-) | CM(-)

秋の味覚、二十世紀梨♪

広島から、"二十世紀梨"が今年も届きました♪
甘味はあっさりですが、みずみずしくて美味しい品種です。

たくさんあるので、コンポートを作ってみました
IMG_8750_201509141742484fb.jpg
トロンとした食感になって、白ワインのほのかな香りがいい感じ。

おやつにパンケーキを焼いてトッピング
IMG_8745_20150914174247f08.jpg
和梨にもシナモンって合うんだな~♪

美味しかったんだけど。。。パンケーキがね
"ふわふわ"になるというレシピでつくったのに、なぜか"モチモチ"に(笑)

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

We received "二十世紀梨", kind of Japanese pears, from Hiroshima as usual.

It has modest sweetness and fresh texture.

As they are so many, I made compote from some of them.
The texture became soft, and had a good slight fragrance of white wine.

As a snack, I baked pancakes and put the compote on them.
I thought that cinnamon matched to pear, even though it was Japanese kind.

It was good, but I did not satisfied with the pancakes.
I made them with the recipe of fluffy pancake,
but mine was not fluffy, rather chewy!!
スポンサーサイト
[ 2015/09/14 18:06 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(0)

コメントの投稿













管理者にだけ表示を許可する

トラックバック:

この記事のトラックバック URL
http://carmonacorp.blog.fc2.com/tb.php/1679-a29c63d4


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。