スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。
[ --/--/-- --:-- ] スポンサー広告 | TB(-) | CM(-)

フランス版バウムクーヘン? - fattoria da Cosimo -

友人のバースデープレゼントに、お取り寄せ。
ついでに自分の分も

「ガトー・ピレネー」という、フランス・ピレネー地方の伝統菓子。
IMG_7020.jpg

別名「ガトー・ア・ラ・ブロッシュ」とも。
見た目はまさに、フランス版バウムクーヘン、という感じです。
IMG_7021.jpg

カットしてるときから感触が。。。 バウムクーヘンよりもハードでずっしり。

コーヒーとともに食しました♪
IMG_7019.jpg
しっとりではなく。。。水分が少なめで、ざっくり&サクホロッとした食感。
バターの香りと味がしっかり。ほのかなオレンジの風味が特徴的かな。

滋味深く、美味
バウムクーヘンとは、似て異なるもの。 買ってみて良かった♪

さて、本日は仕事納め。
でも、、、納まってない
今年中にUPしておきたかった、アメリカで買ってきてたエプロンとスカーフたちが
写真撮影までしかできなかった~
IMG_7018.jpg

でも、大掃除は辛うじて終えました。
仕事のやり残しは気になるけど、無理やり納めます。
出来たら年内、出てきてやり終えたいんだけどな~

fattoria da Cosimo (ファットリア・ダ・コジモ) 福岡県福岡市南区高宮4-14-6

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I ordered a special sweets as a birthday present for my friend.
Then I ordered one more for myself.

Here's it!
Traditional cake of Prenees district in France, called "Gâteau Pyrenees."
Another name is "Gâteau à la broche de bigorre"
and it just looks like Baumkuchen.

When I cut it, its touch was different.
It was heavier and harder than Baumkuchen.

I ate it with coffee.
It was not so moist, rather dry and crumbly and mouth melting.
Rich taste of butter, and faint flavor of orange was characteristic.

Simple, but delicate and delisious!
It was good to buy it.

By the way, today was the last business day of this year.
But I could not finish all my work.
I wanted to upload the new items of aprons and scarves
which I had bought in America to the web shop.
I only finished taking photos of them.

But I barely finished year-end-cleaning.
I am a little bit worried about undone working, I should leave it as it is.
If I have some free time to do it, I would.
スポンサーサイト

コメントの投稿













管理者にだけ表示を許可する

トラックバック:

この記事のトラックバック URL
http://carmonacorp.blog.fc2.com/tb.php/1460-d3201539


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。