たくさんの苺で。。。 ジャム作り♪

イチゴの季節ももう終わり
シーズン終わりの不揃い苺たちをお値打ちに譲ってもらい。。。
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お砂糖とブクブクと煮て。。。
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無添加ジャムを作りました♪
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柿ジャムは毎年作るんだけど、苺は初めて。
二度、少しレシピを変え、オリジナルレシピで作りました。
一度目はあっさりとすっきり低糖で。
二度目は少しだけ砂糖を増やし、粒が残るようにトライ。

いずれのものも、やっぱり手作りの苺ジャムは味が濃いです
トーストに♪ これは一度目のジャム。
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たくさんできたので少しは、お譲りできます。欲しい人~

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It's already end in the season of the strawberry.
I bought a big amount of uneven strawberries at a reasonable price.

Then simmered with sugar...
I made additive-free jam.

Every year I make persimmon jam, but strawberry was the first time for me.

I made it two times with an original recipe.
The first one was fresh taste with low sugar.
As for the second one, I increased the amount of sugar
and made it with more preserved style.

After all, both of them, handmade strawberry jam have thick taste.
I have it on my toast.
Jam of the picture is the first one.

I could make many jars of jam and some are still left.
If there's someone who want to have it, please let me know!
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[ 2014/04/30 18:30 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(2)

イチゴジャム

ジャムこの前でかいの買ったばかりだし・・・
Carmonaオリジナルジャムと食べ比べしたい気もします
どのくらいもちますか?


[ 2014/04/30 20:04 ] [ 編集 ]

ぜひ♪

食べ比べは怖いけど(笑)
でも感想聞きたいので、お願いします♪
[ 2014/05/01 02:59 ] [ 編集 ]

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