東京南インドランチ♪ -Andhra Kitchen-

先週東京に行った際、南インド料理店でランチしてきました♪
目的は。。。"ドーサ"です
ドーサとは、南インドのクレープの様な食べ物です。
今回セミナー会場の近くで、ドーサのランチをいただけるお店を見つけたので
そちらで昼食を取ることにしました。
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これがそのドーサ・セット。ドーサは何も挟んでいないプレーン。これでハーフサイズ。
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米粉でできたインド版クレープ。パリッパリに香ばしく焼かれてます。
風味は「あられ」みたいで軽い食感なんです。

お連れ様はノーマルサイズのドーサ。でかいですよ!約40cmほどです。
こちらはスパイシーなジャガイモがくるっと巻かれているタイプ。
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カレーは辛口のマトン&ナスのカレーをチョイスしました。
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南インドの料理は油ひかえめ野菜たっぷり♪ 胃にもたれない、あっさりカレー。
岐阜にあるインド料理店は、北インド料理系がほとんど。
南インド料理専門のお店ができてくれたらいいな~と思います

アーンドラ・キッチン (Andhra Kitchen) 東京都台東区上野3-20-2 水野ビル B1F

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When I went to Tokyo last week, I had a lunch at a south Indian restaurant.
The purpose was "Dosa".
Dosa is south Indian food which is similar to crepe.
I found a restaurant who served Dosa lunch near the place
where the seminar was held, so I went there and had the lunch.

I uploaded some pictures of Dosa.
Mine was half size plain Dosa.
The crape like one was made of rice powder.
It was baked well.
It tasted like Arare and had light texture.
My companion ordered a full Dosa.
It was so huge and was approximately 40cm.
Spicy potato was rolled around with it.

Both of us chose spicy mutton and eggplant curry.

South Indian dishes are not heavy, less oil, and full of vegetables.
Most of Indian restaurant in Gifu are North Indian style.
I wish there would be some Indian restaurants
which were specialized in south Indian dish.
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ドーサ

初めて聞く名前だし初めて見ました
ナンぐらいしか知らないから・・・
しかもナンも苦手だから全く無知です
でもすごいですね~お皿からはみ出てます
全部残さずたべられたんですか?
[ 2014/01/21 19:47 ] [ 編集 ]

もちろん♪

全部食べました!ごはん以外ですが。
ごはんは友人にあげましたよ。
ドーサはパリパリのクレープみたいな感じで、
具がないタイプを選んだので軽く食べられました(*^_^*)

里咲さん、インド料理は不得意ジャンルですもんね♪
[ 2014/01/22 08:24 ] [ 編集 ]

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