フランスのブリオッシュ型♪

先日UPした新商品から、再びフランスのキッチンツールを紹介します。
ヴィンテージのブリオッシュ型です。
1275HTO-1.jpg
フランスのパン、ブリオッシュを焼くための大きな型♪

ブリオッシュとは菓子パンの種類に入る、
牛乳・バター・卵を多く使ったほんのり甘くて口当たりの軽いパンです。
焼いたらこんな感じ
b1.jpg

この型には模様が入ってるから、パンの側面にもこの柄がつくのかな。。。
1275HTO-2.jpg

1900年台中頃のフレンチビンテージです。

商品のページはこちらからご覧いただけます。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


From the new product which I uploaded the other day,
I would like to write about an French old kitchen tool again.
It's a vintage tin mold for French bread "brioche".

Brioche is a kind of "Viennoiserie", slightly sweet and has light texture.
It is made with much milk, butter and egg, rich bread.

It's gonna be baked like this.

The tin has unique pattern,
so the brioche may have the same pattern on its side?

It's a French tool from in the middle of 1900s.

As for the detail of it, please see the product page of my web shop.
スポンサーサイト

コメントの投稿













管理者にだけ表示を許可する

トラックバック:

この記事のトラックバック URL
http://carmonacorp.blog.fc2.com/tb.php/1036-66a06531