午後休で。。。 -Kahve hane-

昨日は午後休をいただいて、ちょっと名古屋へ。。。
目的地へ行く前に、まずはCAFE "Kahve hane" さんでひとやすみ♪
IMG_1795.jpg

ナチュラル&アンティークな素敵カフェです。
メニューも凝ってます♪
IMG_1796.jpg

それぞれ、コーヒーとケーキをいただきました。
IMG_1794.jpg
コーヒーは、インドネシアのマンデリン。
ケーキは横浜のレストラン、"鎌倉山"特製チーズケーキ。
とーってもなめらかで濃厚。でも甘さはかなり控えめ。
ティラミスも味見しましたが、ほどよく甘くて上品な感じでした。

栄は錦近くの繁華街なのに、落ち着いて過ごせるカフェです。

つづきはまた明日

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Yesterday, I had a half-holiday and went to Nagoya.
At first, I took a short break at cafe "Kahve hane" before going to a destination.

It was a natural antique style cafe.
It's menu was elaborate, too.

I and my friend both had coffee and a cake.
I selected Indonesian Mandheling coffee.
And the cake, specially made cheese cake
by a restaurant "Kamakurayama" in Yokohama.
The cake was so thick and smooth. But it was not so sweet.
I tasted the tiramisu, but it was sweet moderately, and was refined.
The cafe was in Sakae, quite near from Nishiki,
but we spent a calm and relaxed time in there.

The story will continue...
スポンサーサイト
[ 2013/01/31 22:30 ] Sweets & Bread ♪  -愛知県内 | TB(0) | CM(2)

アンティーク ガラスのジュエリー入れ♪

先日アップした商品の中から、古いジュエリーケースを紹介します。

二点とも、ビクトリア期のフランス製ガラスケースです。
IMG_1748.jpg
ノスタルジックな雰囲気をたっぷり放っています

同じビクトリア期でも左側は1800年代後期、右側は少し新しめの1890年代-1900初頭のもの。
斜めにカットされた厚みがある蓋ガラスが特徴的です。

IMG_1744.jpg
中もそれぞれ個性があって、どちらも味わい深いアンティーク小物です。

詳細は、SHOPの各商品ページをご覧ください。 
*左側のジュエリーケースはこちらから* *右側のジュエリーケースはこちらから*

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


From the products which I uploaded last time,
I would like to introduce two pieces of old jewelry case.
Both were made in French during Victoria era.
They are giving off a nostalgic atmosphere.
The right side case is younger than the left one.

Top thick cover glasses which were cut diagonally are characteristic.
Each inside is also nice and individualistic.
They both are interesting and lovely antiques.

As for the details, please refer to the product page.

三種のいちご餅♪ -金蝶園総本家-

季節のお菓子、いちご餅♪

大垣の老舗和菓子屋さん「金蝶園総本家」さんのものです。
IMG_1737-1.jpg
4種類販売していましたが、その中の3種類です。
茶色のがチョコ、ピンクのは地元美濃姫のいちご餅、白いのは究極のいちご餅。
金蝶園さんのいちご餅の特徴として、どれも白あんでいちごが包まれています。

「究極のいちご餅」、大きさがすごいです(値段も¥370とびっくりですが)
IMG_1738-1.jpg

中のいちごは福岡の「おさなご」という品種で、特に厳選された巨大粒。
しっかりと熟した、甘くてやわらかいいちごは、
優しい甘さのなめらかな白あんと、ふわふわ餅ととっても合います。

どれも半分づついただきましたが、、、
チョコはちょっぴりミスマッチな気がするし、究極のはすこし大きすぎて味わい辛いかも。
わたしは美濃姫のいちご餅がいちばん好きです
「美濃姫」いちごの適度な硬さ、甘さと酸味のバランスで、
さっぱりとした味に仕上がってます。

いちご餅は春まで販売されるので、また買いに行きたいと思います♪

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Seasonal sweets of "Ichigo-Mochi"
from long-established Japanese sweets shop, "Kinchoen" in Ogaki.

There were 4 kinds of Ichigo-Mochi and I bought three kinds of them.
The brown one is chocolate, the pink one is Minohime Ichigo-Mochi
and the big white one is ultimate Ichigo-Mochi.
As a characteristic of the Ichigo-Mochi of Kinchoen,
strawberries are wrapped with white bean paste.

The size of the "Ultimate Ichigo-Mochi" is remarkable.
(It's price is also surprisingly high.)
The kind of its strawberry is from Fukuoka and is called "Osanago".
And for the "Ultimate Ichigo-Mochi",
the strawberries were selected carefully in particular.
The well ripe, sweet and soft strawberry
goes well with gentlely sweet white bean paste and fluffy Mochi.

I ate all half portion of them, I liked the Minohime Ichigo-Mochi the best.
The chocolate one tasted a little bit strange to me,
and the ultimate one was difficult to eat ant taste.
The kind of Minohime strawberry with moderate hardness
had well-balanced sweetness and acidity.
It made the Ichigo-Mochi so light and tasty.

Ichigo-Mochi will be sold until the end of spring,
so I would like to go and buy them again.

cafe & ガラス製品 -glass cafe Stream-

昨日のモーニングはちょっぴり異色のカフェへ。
岐阜市曽我屋にある"glass cafe Stream"さん。
ガラスの体験をしてて、店内にはガラス雑貨がいっぱい売ってます。

お水のグラスもこのお店ならでは♪
写真 (8)

本格的なコーヒーも味わえます。
本日のスペシャルコーヒーは、ブラジルの"カフェ・ショコラ"
写真 (9)
チョコレートのようなコクのある甘みを持つコーヒー、とのことでしたが、
甘みというよりは。。。酸味や苦味が少なく、マイルドな味わいでした♪

モーニングは13時まで。本日のトーストはたまごトーストでしたが。。。
写真 (12)
やっぱりこれ!小倉です。かなり山盛りなのが嬉しい(サラスパも)
連れが頼んでいたシナモントーストも、たっぷり降りかかってました。

13時からはワッフルがサービスらしいです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Yesterday morning, I went to a unique cafe to have a breakfast.
The glass cafe Stream was in Sogaya, Gifu city.
It's a mixed shop of cafe & glass products shop & glass studio.

Because they sell various glass products, the water glass were beautiful
and very different from the other coffee shop.

We also enjoy the taste of nice coffee.

The day's special coffee was Brazilian "cafe chocolate" and I ordered it.
As the name said the characteristic of the coffee was sweet taste of chocolate.
I could not taste the sweetness itself, but it was few acidity and bitterness, nice mild coffee.

They serve breakfast until 13:00 and the day's toast was egg toast.
But I chose... "OGURA" as usual!!
There was quite big amount of ogura on the toast!
It was really nice to me.
And there was my favorite salad spaghetti on the plate.
My companion ordered cinnamon toast and the topping was also quite generous.

After 13:00, waffle will be served free of charge.

いつでもモーニング♪ -CAFE CACALOTTO-

ご近所CAFEで休日モーニング♪

"CAFE CACALOTTO"さんは、ちいさくてもこだわりのインテリアが並ぶ、
とっても綺麗にされている喫茶店です。

モーニング、だけどこのお店は営業時間中ずっとサービスしてます。

モーニングサービスは、16種のバリエーションがあり、
ピザトースト・ホットドッグ・フルーツ&ヨーグルト・アイスクリームなどなど。

スイート系をチョイスして、キャラメルトーストのセットを♪
写真 (6)
クリームソースが独特なんです。生クリームだけじゃないような。。。

こちらはハムエッグと厚切りトーストセット♪
写真 (5)

水出しコーヒーがとってもアロマティック。他にはない味わいです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


As usual, I went to a neighborhood cafe on the weekend.

"CAFE CACALOTTO" is a small coffee shop
which is filled with well-selected interiors, and it's always very clean and tidy.

They serve breakfast all through their opening hours.
There are 16 kinds of variations such as pizza toast,
hot dog, fruits & yogurt, and ice cream etc...

I had a sweet set of the caramel toast.
The cream sauce is unique.
I think it's not made only by fresh cream.

The other set is ham & egg & thick slice toast.

Their cold-blew coffee is really tasty.
It's full of nice aroma and flavor.
I think can not drink such coffee around here.

タルト♪タルト♪ -DUOMO cafe-

大垣の大人カフェ、"DUOMO" さんで美味しいケーキと珈琲をいただいてきました♪

ドゥオーモ(Duomo)はイタリア語で大聖堂。
窓がなく、間接照明だけの落ち着いた空間なんです

紫芋のタルトとアメリカンコーヒー
IMG_1639.jpg
紫芋のお菓子全般、実は苦手で敬遠してたんだけど、勇気を出して頼んでみました。
すると、びっくりの美味しさ。甘さ控えめなのも良かったかも。
また食べたいケーキに急浮上です

こちらはバナナのタルト♪
IMG_1640.jpg
可愛いんだけど。。。バナナ、苦手だから味見しませんでした。
苦手なもの、多すぎだな(笑)

ケーキの中でも、タルトはやっぱり外せない。ちょっとヘビーだけど

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I had delicious cake and coffee at an adult cafe in Ogaki, "DUOMO".
DUOMO means cathedral church in English.
There are not any windows in the cafe.
It's a calm cafe with only indirect lighting.

It's a picture of purple potato tart and American coffee.

I really did not like any kinds of sweets which were made of purple potate,
but the tart looked so lovely, so I tried eating it.
It was absolutely tasty.
The rank of the tart suddenly rose in rank for me.

The other is a picture of banana tart.
I did not taste it because I do not like banana at all.
I am so fussy about food.

After all, I really like tart even if it's quite heavy.

和食のデザート♪ -温石-

この日は珍しく、大垣の和食店「温石」で夜ごはん♪

かわいい"雪うさぎ"のデザート 白餡入りの和菓子
IMG_1620.jpg

他にも。。。
ディナーセットは、うれしいデザートバイキング付きなんです。
この日は7種類
(小倉葛、杏仁豆腐、抹茶ラスク、雪うさぎ、フルーツみつまめ、紅茶ゼリー、わらびもち)
IMG_1621.jpg

どれも小さくてあっさりデザートなので、全種類制覇できました
ディナーセットの内容、詳しくはこちらに書いてます。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I had dinner at Japanese restaurant "Onjaku" in Ogaki uncommonly on that day.
It's a picture of lovely "snow rabbit" shape dessert.
Japanese sweets with white bean.

And more sweets...
The dinner-set included a nice dessert buffet.
There were seven kinds on that night.
(Ogura Kuzu, Annindofu, green tea rusk, snow rabbit,
Mitsumame, tea jelly, and warabi-mochi)

Each was all small and light, so I could eat all of them.
I wrote about the dinner-set itself separately.

ヴィンテージ コンパクト♪ -Lucite Toped Compact-

前回のロンドンで、ヴィンテージコンパクトをいくつか仕入れてきました。
本日は、そのお掃除♪

次回にUP予定ですが、その中から二つ、紹介します。
どちらもTopに裏彫りルーサイトが付いたコンパクト。
IMG_1618.jpg
可憐なピンクの花たちがコンパクトの上で咲いています

手前のものは、コンパクトブランド"KIGU"のもの。
奥はNoブランドですが英国製。どちらも1940年代~1950年代のヴィンテージです。

IMG_1619.jpg
ポコッと盛り上がったルーサイトの感じがキュート

今月中にはアップロードできたらな、と思っています。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I bought some vintage compacts in London.
I have finished cleaning of them today.
I will upload them on the next time,
but I would like to introduce these two of them today.

Both compacts have back carved Lucite on each top.
Pretty pink flowers are blooming on the top.

The forward one was made by compact brand "KIGU".
The back one is a no brand, but it was made in England.
Both are vintages from the 1940s through the 1950s.

The look of Lucite which swelled is somewhat cute!

I wish I can upload new items by the end of this month.

ハートのチョコブリュレ♪ -y'KUNIEDA-

今年初"y'KUNIEDA"さんのスイーツ&パンです♪

IMG_1506.jpg

*チョコレートブリュレ "クール"

 ハートの器はバレンタイン向けってことかな?
 口当たりがとってもなめらかなクレームショコラ。
 珍しいのは底にリンゴの赤ワイン煮が入ってること。
 優しい味わいのチョコスイーツ

*まるごと栗のパイ 

 バターの風味豊か。さくさくと香ばしいパイ生地です。
 中にはおっきな一粒栗が入ってました

ごちそうさまでした

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


These are sweets & bread of y'KUNIEDA.
I ate them for the first time in this year.

*Chocolate brulee

The shape of its container was heart.
So, it should be a sweets for valentine?
The chocolate mousse was rich and smooth.
The rare thing was... under the mousse,
there was puree of apple which was simmered with red wine.
It was a lovely chocolate sweets with delicate texture and flavor.

*Pie of chestnut

It was full of flavor of butter.
The pie itself was crispy.
Inside it, there was a really big chestnut.

Thanks for the delicious sweets & bread!

週末モーニング♪ -支留比亜珈琲店-

サンデーモーニングに向かったのは、昨年北方にできた"支留比亜珈琲店"。
「コメダ珈琲」同様、名古屋発祥の喫茶店チェーンです。
店舗数は圧倒的に少ないですが、
「支留比亜珈琲店」の方が珈琲屋っぽくておしゃれな感じ。

IMG_1543.jpg

モーニングも、こちらのほうが数段上だなと思いました。
選べる厚切りトースト+ヨーグルト、オムレツ?とミニサラダ付きです。
↑のメープルのトースト、シロップの量はかなり豪快

IMG_1545.jpg

私は黒ゴマのトーストをチョイス。たっぷりバターとさらっとした黒ごまソース♪

ブレンドコーヒーは「コメダ珈琲」より安くて¥360。なのにちゃんと美味しい♪
午後もサービスメニューがあるし。私的にはこちらに軍配、かな
ただ、この北方店、夜閉まるのが早いのが難点です。。。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Last Sunday in the morning, I went to "Silvia Coffee"
which was opened last year in Kitagata.
It's a coffee shop chain that originated in Nagoya as same as "Komeda Coffee".
The number of the shops are far less than "Komeda Coffee", but it's more stylish.

As for the breakfast service, I think it's better.
They serve selectable thick toast, yogurt, omelette and mini salad.
Look at the maple toast above!
There's plenty of maple syrup on the bread.

I chose a toast of black sesame sauce.
It had much butter and light sesame sauce on the toast.

The price of the blend coffee was ¥360.
Cheaper than "Komeda", but it was delicious.
There are some service menu in the afternoon.
I personally fancy "Silvia" than "Komeda".
The only weakness is... Kitagata shop closes so early in the evening.

もう?春の生花アレンジメント♪

昨日母が作ってきた生花のフラワーアレンジメントです♪
写真
春の花束(ブーケ)をモチーフにした作品だそう。
ピンク系で統一されたの花々が、とってもスイート

可愛らしいチューリップが一足早く春を感じさせてくれます。
写真 (4)

教室は、瑞穂市にある、いつもの「ポレポレ」という喫茶店です。
毎月第三土曜日の13:00~。一回¥3000♪

わたしもたまには、こういった心が豊かになる活動もしなきゃな~

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


These are the pictures of flower arrangement that my mother made yesterday.
The work has a spring flower bouquet motif.
The various pinkish color flowers blend into a harmonious sweet taste.

Pretty tulips remind me a feeling of the arrival of spring.

The lesson is held at a coffee shop called "POLE POLE" in Mizuho city.
On every third Saturday of the month, from 13:00. It costs ¥3000 per once.

I would like to do some activities which enrich my mind some time.
[ 2013/01/20 13:28 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(2)

ドラキュラ?モーニング♪ -Cafe du CHALET -

土曜日なんで。。。って言い訳しつつ、寄り道♪
大垣市258号線からすこし入ったとこにある"Cafe du CHALET"。

ブレンドコーヒーで、モーニング(ドリンク代のみ)です。
IMG_1513.jpg
小さな器に入ったジュースみたいなもの。。。
なんだか"生き血"的色合いです(笑)で、名づけて「ドラキュラモーニング」。
野菜ジュースらしいですが、ほんのり甘くて見た目のインパクトに反して飲みやすかった♪

野菜サラダにポテサラ。そして愛する小倉トースト、のラインナップ。
一日のスタートに嬉しい、ヘルシーなモーニング 私的にはポイント高いです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


As it was Saturday... I made an excuse, and I dropped in a cafe to have a breakfast.
"Cafe du CHALET" is a cafe in the back of the R258.

I ordered a cup of blend coffee and had a regular breakfast.
The color of the juice-like one looked like lifeblood.
That's why I called it "Dracula's breakfast".
It actually was vegetable juice and quite easy to drink against its bloody red color.

Apart from the juice,
green salad, potato salad, and my favorite "Ogura toast" was served.
It was healthy breakfast which is nice for starting a day. I quite liked it!

セントラルガーデン・その2 -LA BETTOLA-

名古屋のセントラルガーデン、昨日の続きです。
オープンから早何年?って感じですが。。。初来店

LA BETTOLA da Ochiai NAGOYA (ラ・ベットラ・ダ・オチアイ ナゴヤ)
IMG_1488.jpg

前菜2品+パスタ2品+メイン1品+ドルチェ・コーヒー の Bコースをいただきました。

前菜1品とパスタ及びメインはたくさんあるリストの中から選べます。
これがまた。。。魅力的なお料理ばかりで迷いましたヽ(;▽;)ノ

お食事の詳細は別途こちらに書いときました。

コースの締めのデザート盛り合わせ
IMG_1486.jpg
この日は、パンナコッタ・グレープフルーツゼリー・洋梨のタルト・ティラミスでした。
やっぱりティラミスは外せない??
甘さ控えめ、ビター感の際立つ濃厚なティラミスでした(*'▽'*)♪

とにかく選ぶときから楽しく、雰囲気も明るいし、ディスプレイも個性的。
IMG_1487.jpg
カジュアルすぎず、きちんと感もあるところが居心地よかったです。
また違う季節にぜひ伺ってみたいな~と思いました。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Today's topic is a continuation of yesterday's topic at Central Garden in Nagoya.
I went to a chef Ochiai's Italian restaurant "LA BETTOLA" for the first time.
(It's already been a long time since it was open though.)
I had B course dinner. (2 dishes of hors 'doeuvres, 2 dishes of pasta,
a main, dessert, drink)
It was a prefix style dinner course, so I could chose each dishes from list.
There were too many attractive dishes to choose.

As a last dish of the course, assorted dessert plate was served.
There were Pannacotta, pear tart, grape fruit jelly and Tiramisu.
It was good for me that I could eat Tiramisu.
It's my favorite Italian dessert.
It was not so sweet, bitter sweet and creamy Tiramisu.

I really enjoyed selecting dishes when I order.
The atmosphere was warm and the displays were nice.
Friendly , but not too casual, nice restaurant.
I would like to go there again in the different season.

セントラルガーデン・その1 -MAISON KAYSER-

久しぶりに、名古屋のセントラルガーデンへ行ってきました♪
イルミネーションが予想外に綺麗
IMG_1498.jpg

ごはんの前に立ち寄ったのは、パン屋さん。
MAISON KAYSER(メゾンカイザー)、本場フランスの味が売りです。
パンはもちろん買いましたが、大好きなこれも!
IMG_1497.jpg
名駅のお店には売ってないから、久しぶりの"サブレ・ナンテ"と"パレ・ブルトン"。
塩気の効いた大きなクッキー。美味しいんです~

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I went to the "Central Garden" in Nagoya after a long absence.
Illuminations were unexpectedly sweet!

Before going to a restaurant, dropped in a bakery "Maison Kayser"
which was featuring a real French taste.
Of course I bought some bread, but I also bought these favorites!
Because they were not sold at a shop near Nagoya station,
I bought them after a long absence.

They both were big cookies which I could taste salt a bit in them.
They really were tasty!
[ 2013/01/17 22:50 ] Sweets & Bread ♪  -愛知県内 | TB(0) | CM(0)

レトロなケーキ♪ -菊屋ベーカリー-

岐阜で老舗のケーキ屋さんといえば、「菊屋ベーカリー」。
ここのチーズケーキ、好きでした

ここのところ、地元のお店にちょくちょく出店してるんです。
で、その出店してた店舗のケースの中になつかしのケーキ"サバリン"を発見。
手前のがそうです。奥は生クリームだけのシュークリーム。
写真 (11)

サバリン=サヴァラン(savarin) フランスのお菓子です。
ブリオッシュパンの上を切って、洋酒の効いたシロップをたっぷり!
(したたり落ちるほど)染み込ませて冷やしたもの。

ちょっぴり大人感のある独特のケーキ。
昔は苦手だったけど、今食べてみると結構好きかも~♪って思いました

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Speaking of old patisserie in Gifu, "Kikuya bakery" is a popular one.
My favorite was their cheesecake.

Recently, the shop opens a small shop in my neighborhood market.
I found a classical cake in front of the shop. ( and I bought it )
It's called "savarin".
Savarin is a traditional cake which came from France.
A kind of bread "brioche" is sank in a syrup with liquor
( it was almost overflowed ) and cooled.

It's an adult cake which has unique texture.
I actually could not eat it when I was a child, now I think it's quite tasty!

ヴィンテージスカーフ -Jacqmar-

連休中にキレイに洗ってアイロンがげした、ヴィンテージスカーフたちです♪

IMG_1457.jpg

全て"Jacqmar"というブランドのもの。
1930年に、オートクチュール用シルク生地の卸会社として創業し、
のちにそのハギレを使ってスカーフ制作を始めました。
1950年代~1970年代がその最盛期。
花柄などのフェミニンなものから、大胆な幾何学や抽象パターンまで
様々なテイストの上質なスカーフは、英国女性を魅了しました。

次回のUPに向けて、データ作成開始です

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


These are the vintage scarves
which I washed and ironed during last holidays.
All scarves are made by "Jacqmar".

The company was founded in 1930 as a wholesale company
of silk clothes for aute couture.
They started scarf production later using the rest of the cut silk.
Their golden age is from the 1950s through the 1970s.
There was variety of patterns from feminine things such as floral designs
to bold geometric and abstract patterns.
Their high quality scarves attracted British women.

I have to make some data to upload these scarves next time.
[ 2013/01/15 17:30 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(0)

しっとりと♪ 上質モーニング -鼓童-

しとしと雨の降る中向かったのは、久しぶりの「鼓童」さん。

写真 (1)

本日は鼓童ブレンドではなく、通ぶって"モカマタリ"をオーダー。
毎回楽しみな器は、予想に反して可愛らしいピーターラビット柄のWedgewoodでした。

香ばしく深い香り。
まろやかな酸味とほのかな苦みの美味しいモカコーヒーを堪能しました。

モーニング♪
写真 (3)
いつものフレンチトースト
驚くほどパンが柔らかくて歯切れがいいんです!

ワンランク上の雰囲気なのに、ゆっくりとリラックスして過ごせるカフェ
中学生未満は入れないですよ~。 精神的に子供なのはOKです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I went to a cafe "Kodou" after a long absence in the drizzle.
Today, I pretended to be a master of coffee,
I ordered "Mocha Mattari" instead of "Kodou blend".

Everytime I go there, I please to see their beautiful cup.
Today, it was served with a lovely "Peter Rabbit" pattern cup of Wedgewood unexpectedly.

The coffee itself had deep aroma.
I enjoyed its delicious mocha of mellow acidity and faint bitterness.

Their common breakfast, French toast.
The bread is surprisingly soft and easy to chew.

The cafe has a higher-grade atmosphere, but I can spend relaxed an slow time there.
Children under the junior high shool students can not enter the shop.
But the people who only have childish hearts are allowed.

隠れ家的喫茶店 -萌空-

岐阜市島大橋東。通りから少し入ったとこにある
隠れ家的喫茶店、「萌空」さんでモーニングしてきました♪

写真 (7)

大好きな鳥のカップで出された炭焼珈琲は、すっきりした後味

モーニングはこんな。
写真 (6)
ソーセージとキャベツが入ったホットサンドは熱々! ちょっぴり甘めの味付け。
マカロニサラダとバナナの他、めずらしい煮卵が乗ってました。

女性店主の、ちょっと落ち着いた感じのお店です。
12時までのサービスなので、また遅く起きた日にお邪魔したいな。。。♪

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Coffee shop "Mokara" is in east side of the Shimaohashi Bridge
and a little way off the main road.
I went to the hideaway coffee shop to have a breakfast.
The charcoal roasted coffee which I ordered,
was served in a lovely bird motif cup and it had aroma and clear taste.

The breakfast was...
In the fresh baked hot sandwich, there were sausage and cabbage.
It was a little bit sweet.
And macaroni salad and a cut banana and ...
there was a half soft-boiled egg with soy sauce unusually.

It was a slightly calm shop which was ran by a woman.
The breakfast is served until 12:00 so, I would like to go there again
when I get up late in the morning.

新規オープン♪ -パルカッシュ・本巣店-

岐阜市にある、インド・ネパールレストラン「パルカッシュ」さんが
昨年末、本巣市に支店をオープンされました。
大好きなカレー店なので、嬉しいです♪
早速常連客二人連れでごあいさつがてら、おじゃましてきました。

IMG_1383.jpg
岐阜のお店より小さくて、可愛いらしい内装でした。
写真はそのお店の中と、ディナーセットのコーヒーとマンゴーソースのアイス。
カレーの写真とコメントは別途食べログ→こちらに書きました。

本巣縦貫道沿いにあるのですが、店舗が少し奥に入っているので
看板を見つけても通り過ぎてしまいそう。。。

インドカレーって、なかなか浸透するのに時間がかかるから、
お店が繁盛するには時間がかかりそうな土地かもしれません。
岐阜のお店と比較にならないほど自宅から近くなので、ぜひ続いて欲しいです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Indian & Nepal restaurant "Parkash" in Gifu city opened its branch
in Motosu city at the end oflast year.
I am happy because it's myfavorite restaurant.
I went there to pay a courtesy visit with my friend
who is alsoa regular customer.

It was smaller than the restaurant in Gifu,
and its interior decoration was pretty.
The photographs are inside of the restaurant,
and coffee and ice cream of dessert of dinner.

It's along Motosu-Jukanroad, but it is a little bit hard to find
because it is off the road.
People might already passed through the restaurant
when they find its signboard.

Some favor Indian curry but others don't.
And the place is quite countryside.
So, I think it will take some time for them to start prosper.
But Ihope so. Because it's far close to my house !

さよなら、可愛い子達♪

商品が売れたとき、もちろん嬉しいのだけど。。。
自分が特に気に入ってるものだと複雑です。
今回UPした商品の中で、いちばんのお気に入りが、今日旅立ちました

*ヴィンテージ Silver x Marcasite Swallow ブローチ*
1097.jpg

鳥モチーフものはどれもお気に入りなんですが。。。
この恋人同士?のツバメモチーフはホントに一目惚れしたモノ。
遠くに羽ばたいていきました。さよなら。。。

ツバメは「家庭的な愛」の象徴といわれてます。
買ってくれた方に幸せを運んでくれたら嬉しいな

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


When a product is sold, of course I am glad...
But if it's the one which I really like, I always have mixed feelings when I send it.
Today I send my favorite item which I uploaded the other day.
It was a vintage silver and marcasite swallow brooch.

I like all bird motif items.
But I really liked its lovely brace of swallows.
They flew away together... Bye.

Swallow is said to be a symbol of "Homy love".
I am glad that they carry happiness to my customer.
[ 2013/01/11 18:05 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(0)

スタバ季節のおすすめ♪ -クッキー&クリームチーズケーキ-

大垣イオンの STARBUCKS にてカフェブレイク♪
お供には、季節のおすすめケーキ"クッキー&クリームチーズケーキ"♪

IMG_1360.jpg

いかにもアメリカ!って感じのケーキです
ゴロゴロと入ったブラックサブレがいい食感
甘さが控えめなので、見た目よりもヘビーじゃなかったなぁ。。。

実は。。。私的には、
ここのスタバはちょっと通路に面してオープンすぎるのがイマイチなんです

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I had a coffee break at STARBUCKS at Ogaki AEON.
I drank today's selected coffee with a cake
which was seasonally recommended "Cookie & Cream Cheese Cake".
It really looked like an American cake!

I liked the texture of the black cookie which was rumblingly in the cake.
Contrary to expectations, it was not so heavy.
Because it was not too sweet.

I actually do not really like this shop
because it is facing to the passage and too open...

年明け三度目モーニング♪ -CAFFE SCIMMIA ROSSO-

去る日曜日のモーニングです♪ 
女子たちに人気のかわいいカフェ"SCIMMIA ROSSO"(シンミアロッソ)
IMG_1353.jpg

とにかくドリンクの種類が豊富なので、迷ってしまいますが。。。
本日は大人な感じに"エスプレッソ ドッピオ"で。エッグトーストをセレクト。
IMG_1350.jpg
ペッパーの効いた冷静パスタに、カレー風味のクリームグラタン。定番ですが美味しい♪

一方のモーニングは、自家製スコーン。
IMG_1351.jpg
チョコとプレーン味のスコーンはサクホワです
それだけで美味しくって、ホイップクリームとメープルジャム、付けるの忘れちゃう?

久しぶりにこちらでモーニングでしたが、やっぱりイイですね~

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Today, I would like to write about last Sunday's breakfast.
I had it at "CAFFE SCIMMIA ROSSO" which is popular with girls and women.

There are many kinds of drink, so I cannot choose easily.
I ordered an adult drink of "Double Espresso" on that day.
And I chose egg toast as a main dish.

Their standard side dishes of cold pasta and curry-cream gratin were both good.

The other choice of main dish is homemade stone.
Chocolate scone and plain scone were both fluffy and crispy.
They were good themselves,
so we almost forgot to eat them with fresh cream and maple jam.

I had their breakfast after a long absence, but I again realized it was so good!

新商品UPしました♪ -アールデコな香水瓶-

本日、ようやく新商品を掲載することができました。
商品UPの不具合は、応急処置にて対応し、完了です。

その中から、オシャレなガラスの香水ボトルを紹介します。
大好きなアンティークローズの色のガラス♪
1116.jpg

アールデコの幾何学的なラインが特徴なミニチュアサイズの香水瓶。

蓋の部分はプラスチック製の濃いエンジ色。ボトルと同色系なのがより素敵です。
1116-1.jpg

*サイズ(cm):4.4x1.7x8.1 口穴径/0.4
*Mark・Sign:Rgd.820198
*Made in:England
*年代:1930s

商品の掲載ページはこちら

UPした商品は、雑貨の他に、ヴィンテージのアクセサリーもたくさんあります。

↓HP トップページの "New Items" をどうぞご覧下さい♪



I finally uploaded some new items to my web shop today.

From the new items, I would like to write about a lovely purfume bottle.
Because of the malfunction of the system,
I needed to fix the data of the new products.

The bottle is in my favorite color of antique rose.
The miniature size perfume bottle featuring geometric line of art deco style.

The part of the cover is made of plastic and colored dark red.
It nicely matches with the bottle color.

It was made between art deco period in England.

Apart from the vintage zakka like this bottle,
I uploaded a lot of vintage costume jewelry.

Please look at the "New Items" of the top page of "Vintique Carmona".

今年で50周年♪ -Cafe TANAKA-

初詣の帰り、久しぶりに「カフェタナカ」へ寄り、スイーツタイム♪
お正月ということでか?とても混んでました。

美味しそうなケーキ達にも惹かれましたが、、、
せっかくなので、カフェ限定のスイーツをいただきました。

ブールシュクルガレット
写真
フランスのクレープ、ガレットの甘いデザートです。
蕎麦粉入りのガレットは、思ったより大きくてビックリ
カリッカリにの焼き立てガレットは、甘くて香り高てほんと美味しかった~

一方こちらは英国のもの
写真 (1)
紅茶とスコーン3種類の"Cream Tea"。
ちゃんとクロテッドクリームが付いてくる、本場に近いもの。
数種類から選べたスコーンは、さっくりとしてて軽めでした。

お正月にふさわしい?脱日常な感じの素敵なカフェタイムをシックな店内で過ごしました

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


After the New Year's visit to Shinto Shrine,
we went to "Cafe Tanaka" after a long absence.
Because it was on New Year's holidays? It was so crowded.

I went there to eat their appetizing cakes,
But I chose cafe-limited sweets.
It was French crape, sweet galette "Beurr Sucre Galette".

The freshy made of cast iron, was so crispy and tasty.

The other one is afternoon break menu of England.
It was called "Cream Tea".
We could enjoy authentic flavors with crotted cream.
There were some kinds of scones and we could three kinds of scones among them.
They had crispy and fluffy, a little bit light texture.

In the chic cafe space, we could escape from the stress of daily life
and spent a wonderful break time of New year's holidays.
[ 2013/01/07 22:45 ] Sweets & Bread ♪  -愛知県内 | TB(0) | CM(0)

初詣♪ -真清田神社-

昨日、ようやく初詣に行ってきました。
今年は愛知県一宮市の「真清田神社」(ますみだじんじゃ)へ。
いまどきは、神社も当たり前にHP↑あるんだね~(笑)。。。

人出はこのくらい。
写真 (3)
5日ということもあって、さすがに混雑はなかったけど、
10分ほど並んでの参拝でした。

恒例のおみくじ。昨年につづき、大吉がよかったんだけど
写真 (2)
小吉。。。

しかし、小吉って、どのくらいの順になの?って思って調べたら。。。
いい順は
大吉 → 中吉 → 小吉 → 吉→ .... だって。「吉」よりいいんだぁ
以降は、半吉 → 末吉 → 末小吉 → 凶 → 小凶 → 半凶 → 末凶 → 大凶 。

運勢や占いには固執しないから、なんてことはないんだけど、
ちょっぴり一安心♪ ただ「慎んで、勉強」が大事な年ってことでね

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I finally went for a New Year's visit to a Shito shrine yesterday.
This year, I went to "Masumida Shrine" in Ichinomiya, Aichi.
It's funny but... even a Shito shrine has its homepage now!

It was a little bit crowded.
But because it was already 5th day of the New Year, it wasn't so crowded.
I lined up for worship for approximately ten minutes.

I drew omikuji as usual.
I hoped that it was "Best luck" as same as last year but,
it said that I would have a little luck this year.

However, I actually did not know its order.
Then I looked it up and found that "Shokichi" was better then "Kichi".
So, "Shokichi" was not so bad I think.

I am not a person who believes fortune and fortune-telling, but I am a little bit relieved.
All I have to do this year is
keep studying and working with prudence and modesty and respect.
[ 2013/01/06 13:50 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(2)

懐かしい給食のジャム♪

新年第二弾のモーニングは、21号線沿い大垣市笠木町にある
黄色い喫茶店「マスターシュ」にて。

外は寒かったんですが、店内は明るい日差しでポカポカ♪
IMG_1283.jpg
懐かし系モーニングです。乳酸風飲料と給食で出されたタイプのジャムがついてました

そうそう、これとは違くて、うちの学校で出てたのはたしか。。。

(‥‥検索中) これ!「カセイのジャム」。
2j-j-itigo.jpg
あの頃、「カセイ」ってなに??って思ってましたが、まんま、
「カセイ食品」さんの製品だったんだ(笑)

久しぶりに給食、食べてみたくなっちゃいました。ソフト麺とかね!
そんなん食べる機会はもうないだろうな。。。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


New Year's second cafe breakfast was at a cafe in Ogaki along R21.
It's a striking yellow color.

It was so cold outside, but in the cafe,
it was so warm by bright sunlight.
The breakfast was served with some nostalgic things.
A lactic acid-like drink and small portion strawberry jam
which was served in school lunches.

It was not as same as ours.
But I found the same one on the internet.
It was "Jam of Kasei".
Whenever I eat it, I thought that "What does Kasei mean?".
But it simply meant jam of Kasei food.

The jam made me feel like eating school lunch after a long absence.
For example, soft noodles??
But I know there are not any opportunity to eat them...
[ 2013/01/04 22:50 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(0)

お正月モーニング♪ -乃亜-

おせちもいいけど、モーニングも、ね♪
ということで、今年初のモーニングに行ってきました。
ご近所珈琲店の「乃亜」さんです。

お雑煮は二日連続食べてもう十分
同じ気分の人たちが結構いるのか?お客さんはひっきりなし。。。

お正月期間はいつもより簡易的なモーニング。
写真 (8)

なんだか久しぶりに、ちゃんと美味しい珈琲、いただいた気がします♪

今年もいろんなとこのモーニング、行きたいな~

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


New year dishes are good, but I'd rather go having breakfast at coffee shop, too!
So, we went to the neighborhood cafe "Noa" for the first time in this year.

I ate "Zoni- a soup containing rice cakes" for two days straight, and that was enough.
Are there so many people of the same feeling?
The cafe was quite crowded.

The breakfast was a special simple version.
But I enjoyed tasty coffee after a long absence.

I would like to go many cafes and try more variety of breakfast this year, too!

正月らしいものたち♪

華やかな花の様な植物「ハボタン」
写真 (6)

花言葉は「祝福」。なのでお正月にはぴったりです♪
花のような部分は実は葉っぱで、キャベツの仲間。
実際の花は春に咲き、黄色い菜の花の様な花だそうです。

大垣「つちや」のお年賀菓子
写真 (7)

定番の「お々垣」は、期間限定の「黒豆チーズ」
そして安納芋のスイートポテト。
"スイート"と"水都"がかけてあるんだ。。。

楽しみな味見はまだこれから♪

今年も相変わらずのんびーり、なお正月です。。。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


This gorgeous flower-like plant is called "ornamental cabbage".
Its flower language is "Blessing", so it's good for new year celebration.
The flower-like parts are actually leaves, and it's a kind of cabbage.
The real flowers bloom in sprig and look like blossoms of a rape plant.

New Year's greetings cakes from "Tsuchiya" in Ogaki.
One of them is a standard cake "Oogaki",
but it's a limited taste of " Black beans and cheese".
The other is "sweet potate" which is made from special potate bland "Anno Imo".
It was named as a joke.
I have eaten non of them yet, though.

I spend New Year holidays lounging about at home as ever this year.
[ 2013/01/02 22:52 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(2)

New Year Greetings!

2013年、あけましておめでとうございます!
本年も、どうぞよろしくお願いします。

2013Web用年賀状

みなさまにとって、いい1年になりますように。。。

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Happy New Year!
I look forward to your continued good will in the 2013.

I hope this will be another great year for you all!
[ 2013/01/01 09:50 ] CARMONA 日記♪ | TB(0) | CM(2)