ブルックリンから来た濃厚ブラウニー♪ - BAKED -

日本初出店のニューヨークスイーツ❤
東京土産にいただいちゃいました~

ブルックリンの人気カフェ「BAKED」の看板商品"ブラウニー"。
3種のうち、これは、"スイート&ソルティ ブラウニー"!
DSC05244.jpg

ずっしりしてるから固いのかな。。。と思いきや柔らか~
DSC05248.jpg
ほわっとしてて軽い食感。だけどしっとりでチョコ濃厚

しょっぱ甘ーい味で止まらない
コーヒーたっぷり淹れといてよかったぁ。完食です♪
DSC05252.jpg

名古屋にもお店出してほしいな~

BAKED 伊勢丹 新宿店 本館B1 「新宿スイーツ」の記事

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

I got sweets from New York as a souvenir from Tokyo.
It's a first shop in Japan.

The original shop of "BAKED" is in Brooklyn.
And its popular sweets is brownie.
There are 3 kinds, and here's "sweet & salty brownie".

As it was heavy, I thought it should have been solid and hard, but it wasn't.
Rather soft!!

It was light and fluffy, but moist and rich with chocolate.

I really liked its salty and sweet taste, so I could not stop eating.
I had all of it with plenty of coffee with mug cup.

I hope the shop will be opened in Nagoya, too!
スポンサーサイト
[ 2016/09/14 22:30 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

美味しいいただき物♪ - CRIOLLO -

ザクザク食感が美味しいグラノーラのお菓子、いただいちゃいました♪
DSC04813.jpg

「CRIOLLO」(クリオロ)のグラノーラ・クリスピー。
カフェオレで~、朝食に❤
DSC04815_20160906181738cf5.jpg
止まらなくなる美味しさなので注意💦

知らない間に、店名が「エコール・クリオロ」から「クリオロ」になってたw
まいっか。

いつも美味しいお菓子ありがとー♪

CRIOLLO(クリオロ) 東京都板橋区向原3-9-2

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

I got a sweet gift from my friend.
It was crispy granola made by "CRIOLLO".

I ate it in the morning with cafe au lait.
It was too delicious to stop eating.

I did not know, but the name of the shop had been changed
from "ECOLE CRIOLLO" to "CRIOLLO".
Anyway, it tasted nice!

Thanks for the lovely gift everytime!
[ 2016/09/06 18:31 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

限定味のひよこ♪

東京土産にいただいた、この子♪ 言わずと知れた、「ひよこ」。
DSC09140.jpg

見た目は普通だけど、期間限定の「塩ひよこ」。中は小豆餡です。
見上げた姿が可愛い
DSC09138.jpg
こんな可愛いくせに、実は腹黒い。(小豆色だからね)

甘い中にほんのり塩気が美味しい♪ 塩系スイーツ♡
DSC09136.jpg
ごちそうさまでした

東京 ひよこ HP 

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

I got this chick-shape Japanese sweets as a souvenir of Tokyo.
It's a popular one, and looks normal, but limited version of "Salty Chick".
The inside is azuki bean paste, not white bean paste and egg yolk.

The figure looked cuter when I look from above.

Although it looks lovely, in fact, it has a black heart.
(Since its inside is azuki been.)

Sweet, but a little salty. I really like salty taste sweets!

Thanks for the lovely gift!
[ 2016/04/20 18:30 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

可愛いプチカップケーキ♪ - Fairycake Fair -

とってもキュートな手土産をいただきました♪
DSC04574.jpg

パンダがゆる可愛い(笑)
DSC04578.jpg

パンダを早々に食べてしまうのは憚れて。。。
今日は抹茶のと栗のカップケーキで、コーヒーブレイク
DSC04582.jpg

旦那様にわざわざ東京駅で買ってきてもらったそうで。。。ありがとうございます

Fairycake Fair (フェアリーケーキフェア)  JR東日本東京駅構内B1 グランスタ店

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

I got a very cute gift!
The decoration of panda looks loose and lovely!

I hesitated to eat it soon, so I left it.
Today I ate the Maccha and chestnut cupcakes with coffee.

She asked her husband to buy it at Tokyo Station...
Thanks so much!
I really liked it!
[ 2016/01/27 18:04 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

かわいい栗のお菓子・その1♪ - 自由が丘 蜂の家 - 

東京のお土産でいただきました♪ 栗バージョンは今だけ限定。
IMG_8863.jpg

薄紙に包まれた"まゆ"がいっぱい。。。
IMG_8862.jpg

"まゆ"です。 レッツオープン♪
IMG_8861.jpg

蚕はいません(笑) 栗入りの粒あんがぎっしり
IMG_8859.jpg

甘さが程よく、大変美味しゅうございました。ごちそうさまでした

自由が丘 蜂の家  自由が丘本店他都内に数店舗あり

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

Here's a souvenir from Tokyo.
The monaka called "Mayu-cocoon" is quite popular,
but the chestnut version is sold for only a limited period of autumn season.

There were many cocoons in the box.
Well then, let's open one of them.
There was not a silkworm in the cocoon, of course.

Sweet bean paste with the chestnut was closely packed.
It was moderately sweetened, and had nice flavor.
I liked it!
Thanks for the delicious gift!
[ 2015/09/25 19:19 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

御茶ノ水のカフェでホットケーキ♪ - 自家焙煎珈琲みじんこ -

金曜日、骨董ジャンボリーの後、宿泊先の御茶ノ水へ。
炎天下の中ホテルから歩いて15分かけて(笑)こちらまで。
IMG_7080.jpg

落ち着く感じのカフェです♪ 
IMG_7081_201508091805405ef.jpg

ダブルのエスプレッソ。そして分厚いホットケーキ♪
IMG_7083_201508091805421b4.jpg

メープルシロップをたっぷりとかけて。。。
IMG_7087.jpg

一枚づついただきました。
IMG_7100.jpg
偶然東京に遊びに来ていた名古屋女子と合流してのカフェタイムでしたの

思いがけず楽しいひと時を、極上のホットケーキとともに。
スポンジケーキと高級カステラを足して割ったようなお味、とでも云いましょうか。。。

にしてもさすが東京、おされなカフェでした♪
IMG_7093_201508091805458a8.jpg

自家焙煎珈琲 みじんこ 東京都文京区湯島2-9-10 湯島三組ビル1F

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop
  
ToplogoKANA小

On Friday, after the "Antique Jamboree",
I went to Ochanomizu where the hotel I had reserved.

Under the hot weather, I walked for 15 minutes to a cafe.
The cafe "MIJINKO" was nice and chic.

I ordered a double espresso and pancake.

I poured fully maple syrup on the thick pancake.
And shared the pancake with a girl who was visiting Tokyo from Nagoya.

Unexpectedly, I had a happy time with her eating fine pancake.
It tasted like half sponge cake and half high-quality castella.

Even with that, the cafe was really cool!!
[ 2015/08/09 18:36 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(2)

"Yu-A"さんの珈琲と東京土産♪

"Yu-A"さんで買ってきた、珈琲、飲んでみました。
「ケニアAA」。ヨーロッパでは一級品と称されているらしいです。。。
IMG_1161.jpg

"Yu-A"さん曰く、甘味とコク、香りが豊かなのが特徴、ということで。。。
わたしの感想としては、
香りはほのかで個性的、味わいはとても重厚なコーヒーでした。
余韻もかなり楽しめます。

そんなコーヒーのお供にいただいたのは、東京土産のお菓子。
辞書型のパッケージがおしゃれな焼き菓子"N.Y. CARAMEL SAND"。
IMG_1162.jpg
サクサクのクッキーに口溶けのよいキャラメルソースがサンド。
さらにチョコレートのコーティングで濃厚な味。

コクのあるコーヒーとよく合って美味しかったです♪ ごちそうさまでした~

自家焙煎珈琲 Yu-A (ゆーあ) 岐阜市柳津町丸野2-97
N.Y. CARAMEL SAND (キャラメルサンド)  銀座たまや 東京玉子本舗

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


I drank the coffee which I bought at "Yu-A".
It's "Kenian AA" that seems to be known as the first class coffee bean in Europe.

"Yu-A"-san explained that the coffee has sweetness and richness and aroma.
As for me, it had light characteristic fragrant, and full-body.
I also enjoyed its strong after-taste.

I ate some sweets of souvenir from Tokyo with it.
The baked confectionery called "N.Y. CARAMEL SAND"
was in a stylish dictionary-shaped package.

Mouth-melting caramel sauce was sandwiched between the two crunchy cookies.
The cookie was coated with chocolate, and it had rich taste.

It matched full-bodied coffee well. and both was delicious.
[ 2015/04/03 18:10 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

チョコを食す♪ - 友チョコ編 -

チョコ強化週間!
きょうは素敵なLadyにいただいたチョコたち♪

フランス菓子専門店「オクシタニアル」の"シグナチュール"☆
IMG_9158.jpg
クラブハリエの東京のお店です。
2008年に世界のお菓子大会で優勝したときのチョコレート。
さすが 見た目にも綺麗で、味わいも複雑だけど美味しい
箱には、監修された"ステファン・トレアン"氏の直筆サイン入りでした。

Occitanial (オクシタニアル) 東京都中央区日本橋蛎殻町1-39-7

もう一つは、スペインはバルセロナの老舗チョコレート店"AMATLLER"の。
IMG_9156.jpg
葉っぱ型のチョコは、70%カカオで大人なビター。
缶のミュシャのイラストも可愛い。これはキープだな

Chocolate Amatller (アマリエ) 
SANT PERE 37, 08770 SANT SADURNÍ D'ANOIA, BARCELONA (SPAIN)

まだチョコ記事、つづく。。。かも(笑)

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


It's a chocolate week now!
Here's are the chocolate which were gifted by my friend.

The "Signatures" was from "Occitanial" of French patisserie.
It's a confectionery shop of "CLUB HARIE" in Tokyo.
The chocolate won the prize at a World Pastry Team Championship in 2008.

They looked so beautiful, and had delicate taste. Not to mention delicious!

Its box had a hand-written sign of "Stephane Treand"
who was an executive confectioner of the shop.

The second one was of "Amatller",
well-established chocolatier in Barcelona, Spain.
The leaf shape chocolate was cute, and the content of the cacao was 70%.
It was a little bitter, taste for adult.

The illustration of "Mucha" on its tin was also nice!
I think I should keep it!

More article of chocolate will be upped, I think!
[ 2015/02/11 18:38 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(0)

本日のお菓子♪ - マッターホーン -

東京で立ち寄った、昔ながらの洋菓子店♪ 1952年創業だそう。
IMG_3516.jpg

人気のバームクーヘンのカットされたものと、
焼き菓子を買って帰りました。

いただきまーす♪
IMG_3515.jpg
こんなふうに薄くカットできるのは、密度が高いから?
独特な弾力がクセになりそうな、昔ながらのシンプルな味わいです。

大好きなガレット・ブルトンヌ☆
IMG_3518_20141023173317d4a.jpg
んー、、、これも美味しい。わたしのガレットランキングにランク入り確定

また、このなんとも味のあるイラストが。。。ツボにはまってしまいました(笑)
IMG_3519_201410231733180cc.jpg
"鈴木 信太郎"さんという、東京生まれの洋画家さんによるものだそうです。

ブレないオールドファッションを貫く、貴重なお店♪
バームクーヘンとあわせて、「ダミエ」なるバターケーキもお取り寄せしてみたいな。。。

マッターホーン 東京都目黒区鷹番3-5-1

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


In Tokyo, I dropped in a traditional confectionery which was opened in 1952.
I bought cut popular Baumkuchen and some baked confectioneries.

Here's the Baumkuchen.
It had high density, so, that's why it could be cut thinly like this?

It had original bouncy texture and the taste was simple and traditional.

I also ate their Galletes Bretonnes, one of my favorite sweets.
It really was delicious.
It ranked into my favorite gallete list.

I also liked tasteful illustrations on their packages.
It was drawn by "Shintaro Suzuki"
who was a Western picture painter and was born in Tokyo.

It was a precious confectionery which was running through with their old fashion.
I would like to order their Baumkuchen
and the other popular cake of "Damier" in the future.
[ 2014/10/23 18:16 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(2)

嘘みたいなあんぱん♪ -メイカセブン-

エイプリルフールのこの日にふさわしい?!話題です。
先日東京の手土産にいただいたこちら。
IMG_3624.jpg

"メイカセブン"というパン屋さんの有名なうす皮あんぱんなんですが。。。
IMG_3626.jpg
こしあん、つぶあん 各¥180

あんこが半端ないんです!うす皮にもほどがあります。皮は1~3mm!
IMG_3627.jpg
パンというより。。。99%あんこです
さすがにあんこ好きの私でも一気に1個はキツイ!特にこしあんが厳しかった。。。

"あんこのうす皮包み"、というのが正解です♪

当分あんこは。。。ヽ(*´∀`)ノ

メイカセブン 東京都江東区大島7-2-1 ☆地方発送あり☆

↓ Please visit my 'Vintage & Antique' Webshop   


Is it a good topic for this day of April Fool's Day?!
I got these presents from a visitor from Tokyo.
These are the famous thin skin bread with bean paste made by "Meikasebun".

('koshi-an' and 'tsubu-an', each for 180 yen)

The quantity of the An was overwhelmed!!
The skin was just too thin.
It was between 1 mm to 3 mm,
I almost could not call them "An-pan".
99 percent was bean paste.

Even a real bean paste enthusiast like me, it was hard to eat whole at one time.
Especially, the smooth one.

I'd rather call them "Lump of bean paste with very thin skin bread".
I will refrain from eating bean paste for the time being.
[ 2014/04/01 18:12 ] Sweets & Bread ♪  -東京都 | TB(0) | CM(2)